Baltās zivs fileja ar kuskusu
Sastāvdaļas:
- 2 baltās zivs filejas (pēc pieejamības vai pēc izvēles)
- 1 citrons
- neliela bazilika buntīte
- 200 g ķirštomātiņu
- 100 g kuskusa
- 2 ē. k. etiķa (balzametiķa)
- 2 ē. k. augu eļļas
- ½ gurķa
- 2 ē. k. melno vai zaļo olīvu bez kauliņiem
- sāls, pipari
Pagatavošana:
- Uzlieciet zivs fileju uz folijas loksnes. Uzberiet filejai sāli un piparus, pēc tam apslakiet ar pusi citrona sulas un uzberiet pusi bazilika.
- Sagrieziet četrus tomātus uz pusēm un aplieciet apkārt zivs filejai. Pārklājiet pāri otru folijas loksni un salokiet abu lokšņu malas kopā, izveidojot kabatiņu. Cepiet 15–18 minūtes, līdz folija uzpūšas.
- Kamēr zivs cepjas, pārlejiet kuskusu ar 100 ml verdoša ūdens, pārklājiet un atstājiet 5 minūtes uzbriest.
- Sakapājiet pārējos tomātus un samaisiet tos ar kuskusu, kubiņos sagrieztu gurķi, atlikušo baziliku, citrona sulu un olīvām. Pievienojiet eļļu un etiķi. Pēc garšas pieberiet sāli un piparus un pasniedziet salātus ar zivs fileju.