Liesie tītara burgeri
Sastāvdaļas:
- 500 g tītara maltās gaļas
- 1 ķiploka daiviņa
- sula no 1 citrona
- 3 ēd. k. rīvēta cietā siera
- neliela buntīte pētersīļu vai citu svaigu
- 3 ēd. k. grieķu jogurta
- 1 sīpols
- 1 galviņa romiešu salātu
- 4 nelielas apaļmaizītes
- 2 tomāti
- Sāls, pipari
Gatavošana:
- Sajauciet jogurtu ar ķiploku (pēc izvēles), citrona sulu, divām trešdaļām cietā siera un garšaugiem.
- Pusi no sagatavotās mērces ielieciet atsevišķi nelielā bļodiņā.
- Atlikušo mērci sajauciet ar malto gaļu un sīpolu, pēc tam pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
- No masas izveidojiet 4 plakanas kotletes (burgerus) un cepiet uz grila 15–20 minūtes, līdz gatavas.
- Kamēr burgeri cepas uz grila, sajauciet salātlapas ar jogurta mērci un pārgrieziet maizītes.
- Uzlieciet burgerus uz maizītēm, virs burgeriem lieciet salātus un dažas tomātu šķēles.
- Pasniedziet burgerus ar pārējiem salātiem, kas pārkaisīti ar atlikušo cieto sieru.