Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sezonālo ēdienu receptes

Kartupeļu šķēlītes ar rozmarīnu

Attēls ar kartupeļu šķēlītēm ar rozmarīnu
Attēls ar kartupeļu šķēlītēm ar rozmarīnu
Šķīvju ikona

8 porcijas

Taimera ikona

30 minūtes

Spidometra ikona

viegli

Sastāvdaļas:

  • 4 lieli vai 8 mazāki kartupeļi
  • augu eļļa
  • svaigas rozmarīna lapiņas
  • 2 ķiploka daiviņas, ļoti plāni sagrieztas (pēc izvēles)
  • Sāls

Pagatavošana:

  1.   Sagrieziet nemizotus kartupeļus apmēram 1 cm biezās šķēlēs.
  2.   Ielieciet kartupeļu šķēles katlā ar aukstu sālsūdeni un uzvāriet to. Ļaujiet vārīties 3 minūtes, pēc tam nolejiet ūdeni. Atstājiet kartupeļus atdzist.
  3.   Katru šķēli ieziediet ar nelielu eļļas daudzumu un cepiet uz grila no abām pusēm, līdz kartupeļi ir zeltaini un nedaudz apgrauzdējušies. Uzlieciet kartupeļu šķēles uz šķīvja un pārkaisiet ar smalki sakapātām rozmarīna lapiņām un ļoti plānām ķiploka šķēlītēm (pēc izvēles). Pārslakiet ar nelielu eļļas daudzumu, uzberiet sāli un pasniedziet kā piedevu gaļai vai kā pamatēdienu kopā ar salātiem.