Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Liesie tītara burgeri

Image of two light turkey burgers
Image of two light turkey burgers
Šķīvja ikona

4 porcijas

Taimera ikona

35 minūtes

Ātruma ikona

viegli

Sastāvdaļas:

  • 500 g tītara maltās gaļas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • sula no 1 citrona
  • 3 ēd. k. rīvēta cietā siera
  • neliela buntīte pētersīļu vai citu svaigu
  • 3 ēd. k. grieķu jogurta
  • 1 sīpols
  • 1 galviņa romiešu salātu
  • 4 nelielas apaļmaizītes
  • 2 tomāti
  • Sāls, pipari

Gatavošana:

  1.  Sajauciet jogurtu ar ķiploku (pēc izvēles), citrona sulu, divām trešdaļām cietā siera un garšaugiem.
  2.  Pusi no sagatavotās mērces ielieciet atsevišķi nelielā bļodiņā.
  3.  Atlikušo mērci sajauciet ar malto gaļu un sīpolu, pēc tam pievienojiet sāli un piparus pēc garšas.
  4.  No masas izveidojiet 4 plakanas kotletes (burgerus) un cepiet uz grila 15–20 minūtes, līdz gatavas.
  5.  Kamēr burgeri cepas uz grila, sajauciet salātlapas ar jogurta mērci un pārgrieziet maizītes.
  6.  Uzlieciet burgerus uz maizītēm, virs burgeriem lieciet salātus un dažas tomātu šķēles.
  7.  Pasniedziet burgerus ar pārējiem salātiem, kas pārkaisīti ar atlikušo cieto sieru.