Sezonālo ēdienu receptes
Kartupeļu šķēlītes ar rozmarīnu
Sastāvdaļas:
- 4 lieli vai 8 mazāki kartupeļi
- augu eļļa
- svaigas rozmarīna lapiņas
- 2 ķiploka daiviņas, ļoti plāni sagrieztas (pēc izvēles)
- Sāls
Pagatavošana:
- Sagrieziet nemizotus kartupeļus apmēram 1 cm biezās šķēlēs.
- Ielieciet kartupeļu šķēles katlā ar aukstu sālsūdeni un uzvāriet to. Ļaujiet vārīties 3 minūtes, pēc tam nolejiet ūdeni. Atstājiet kartupeļus atdzist.
- Katru šķēli ieziediet ar nelielu eļļas daudzumu un cepiet uz grila no abām pusēm, līdz kartupeļi ir zeltaini un nedaudz apgrauzdējušies. Uzlieciet kartupeļu šķēles uz šķīvja un pārkaisiet ar smalki sakapātām rozmarīna lapiņām un ļoti plānām ķiploka šķēlītēm (pēc izvēles). Pārslakiet ar nelielu eļļas daudzumu, uzberiet sāli un pasniedziet kā piedevu gaļai vai kā pamatēdienu kopā ar salātiem.